Se anunță demisii la nivelul capitalei. Ion Ceban: „Unii funcționari nu pot să identifice trei probleme pe care le au”

Primarul general, Ion Ceban, se declară dezamăgit de munca funcționarilor publici municipali la evaluarea performanțelor acestora. Potrivit lui, în perioada următoare, unii vor fi demiși din funcție.

Foto: UNIMEDIA

„Am rămas profund dezamăgit de discuțiile pe care le-am avut săptămâna trecută în cadrul „Evaluărilor funcționarilor publici” cu privire la performanțele lor profesionale. Ocazional am ajuns să ascult și mi-am pus mâinile în cap. Sunt șefi de secție care habar nu au cu ce se ocupă direcțiile lor și stau în funcțiile acestea de ani de zile”, a declarat Ceban în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

„Un funcționar public nu trebuie să mute doar hârtiile dintr-un loc în altul, de pe o masă pe alta. Există necesități de analiză, evaluare, monitorizare, planificare strategică. Eu am impresia că unii pentru prima dată au auzit astfel de cuvinte. Când îi întreb trei probleme pe care le au, nu pot să le dentifice, sau vorbesc cai verzi pe pereți”, a mai adăugat edilul capitalei.

Potrivit lui Ceban, 60% dintre funcționarii publici din cadrul Primăriei Chișinău au primit calificativul „suficient” în urma evaluării performanțelor profesionale. Prin urmare, unii dintre ei vor fi demiși.


Pub