08:39:13 20.04.2024
Stiri

A plantat o sămânță într-o damigeană în anul 1960... Ce s-a întâmplat cu vasul peste 61 de ani

Actualitate 01.03.2021 08:00 Vizualizări2449 Autor: Ziarul National
A plantat o sămânță într-o damigeană în anul 1960... Ce s-a întâmplat cu vasul peste 61 de ani


Un român a plantat o sămânță într-o damigeană. Povestea unui român plecat în Marea Britanie a devenit cunoscută pe tot mapamondul. Acesta a făcut un experiment incredibil! În urmă cu 61 de ani a aruncat o sămânță în damigeană, iar rezultatul este complet ireal. În prezent, se află o adevărată grădină în damigeana românului. Cum a fost posibil?

Un român a plantat o sămânță într-o damigeană. Lumea este extrem de inventivă, iar unele experimente pur și simplu ne lasă cu gura căscată. Este și cazul românului David Nedelcu, stabilit de mulți ani în Marea Britanie. În 1960, de Paști, bărbatul a decis să facă un experiment ideal. A plantat o sămânță în damigeană, după care a sigilat dopul. David nu a știut niciodată că acest experiment îi va aduce faimă în întreaga lume. După 61 de ani, în interiorul sticlei de damigeană se află o adevărată plantă. Se pare că sămânța a crescut fără nicio problemă în toți aceștia ani, chaiar dacă a avut un mediu lipsit de orice legătură cu exteriorul. Conform bărbatului, ultima oară, vasul a fost deschis în 1972, când acesta a turnat puțină apă în interiorul damigenei.

Bărbatul a explicat că a pus un strat de compost, pe care l-a umezit deseori, după care a semănat o plantă, gura vasului fiind acoperită, sigilat. După 49 de ani, de când a udat ultima oară planta, David nu a mai desfăcut capacul damigenei niciodată. În tot acest timp, planta care a crescut în interiorul vasului, nu a primit deloc aer și nici apă. Aceasta s-a transformat într-un sistem autoeficient. Astfel, planta a crescut cât i-a permis vasul, iar frunzele moarte s-au transformat în compost, fiind degajat, în urma descompunerii lor, dioxidul de carbon necesar metabolismului plantei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md