05:05:47 18.04.2024
Stiri

Platforma „DA” insistă pe ÎNVESTIREA unui guvern plenipotențiar: „Amânarea procesului de la o lună la alta nu duce decât la alți și alți MORȚI și noi infectați”

Actualitate 01.03.2021 12:59 Vizualizări2111 Autor: Ziarul National
Platforma „DA” insistă pe ÎNVESTIREA unui guvern plenipotențiar: „Amânarea procesului de la o lună la alta nu duce decât la alți și alți MORȚI și noi infectați”


Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, insistă pe învestirea unui guvern, iar în acest sens îi cere președintelui Maia Sandu „să renunțe la populism” și la politica „făcută la televizor”.

„Pe 23 decembrie 2020 a demisionat Guvernul Chicu, iar pe 27 decembrie 2020 am explicat cum putem ajunge la anticipate în cel mai scurt termen prevăzut de Constituție. Am explicat toate mijloacele de punere în aplicare a acelei foi de parcurs. Nu s-a ținut cont. Dacă de atunci până acum… iată am pierdut două luni. Se puteau face mai multe lucruri? Se puteau. Îndemnul nostru e să nu mai facem populism, să renunțăm la acest populism steril”, a declarat astăzi Andrei Năstase, în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: Planul SECRET prin care Dodon vrea să controleze în totalitate R. Moldova și să evite ALEGERILE anticipate, dacă Maia Sandu nu va desemna candidatul majorității PSRM – Partidul „ȘOR” la funcția de premier

În opinia politicianului, care e gata să conducă un guvern minoritar asumat de Platforma „DA”, președintele Maia Sandu nu trebuie să aștepte data de 23 martie.

„Să recurgem la lege, la Constituție și să ajungem acolo unde pretindem că vrem să ajungem. Dacă vrem anticipate, atunci trebuie să punem unele mecanisme în aplicare. Amânarea procesului de la o lună la alta nu ne duce la nimic, decât la alți și alți morți, alți și alți infectați, neachiziționarea vaccinului. Altfel, va veni timpul și oamenii vor alege. Vor veni la vot și vor spune: domnilor, ați făcut politică la TV, dar asta nu ține de foame. Politica se face prin proiecte legislative, prin inițiative legislative și prin asigurarea ca aceste proiecte sunt constituționale”, a conchis Andrei Năstase.

De menționat că președintele Maia Sandu a declarat că nu va mai desemna niciun candidat la funcția de premier, după ce Curtea Constituțională a anulat decretul de înaintare repetată a Nataliei Gavrilița. Șeful statului consideră că, după 23 martie 2021, Parlamentul poate fi dizolvat, deoarece se vor împlini trei luni de la demisia Guvernului Chicu. Astfel, Curtea Constituțională va trebui să spună dacă sunt întrunite elementele necesare dizolvării Legislativului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md