08:32:38 18.04.2024
Stiri

FOTO // Extinderea spațiului pentru studii în GIMNAZIUL din Sămănanca, Orhei – un nou proiect ambițios al echipei lui Ilan Șor

Actualitate 01.03.2021 14:39 Vizualizări728 Autor: Ziarul National
FOTO // Extinderea spațiului pentru studii în GIMNAZIUL din Sămănanca, Orhei – un nou proiect ambițios al echipei lui Ilan Șor


Copiii claselor primare din Gimnaziul rus „Fiodor Ostapciuc” din Sămănanca, raionul Orhei, vor beneficia de condiții mai bune de instruire. Începând cu luna mai, datorită echipei lui Ilan Șor, ei vor avea patru clase noi și astfel nu vor mai fi nevoiți să învețe în două schimburi. Totodată, pedagogii vor avea mai mult timp pentru pregătirea profesională.

Construcția anexei, care cuprinde patru clase și un bloc sanitar, a început în luna octombrie 2020. Este un proiect în valoare de aproape 2 milioane de lei și este finanțat integral de Consiliul Raional Orhei, condus de echipa lui Ilan Șor. Noile clase ar urma să-și deschidă ușile pentru elevii claselor primare la începutul lunii mai.

Polina Goriuc a absolvit această instituție, iar acum este învățătoare de informatică în clasele primare și, totodată, director adjunct. Ea spune că acest proiect va rezolva multe probleme.

„Le va fi mai ușor pedagogilor care acum muncesc în două schimburi. Avem învățători care încep activitatea la opt dimineața și pleacă acasă la aproape opt seara. Ei sunt conectați, practic, non-stop de școală, dar cel mai bine le va fi copiilor”, povestește Polina Goriuc.

Nu își ascunde bucuria nici profesoara de limba și literatura rusă, Tamara Gheorghiuc, care muncește la acest gimnaziu de 34 de ani. „Proiectul este minunat. E singura școală din raion în care decenii la rând instruirea se face în două schimburi”, a spus profesoara. „Sperăm că în 1 mai deja, copii să treacă pragul noilor clase. Se realizează un vis mai vechi – să putem organiza procesul de instruire într-un singur schimb”, spune Angela Cușnir, directorul Gimnaziului rus „Fiodor Ostapciuc”, instituție fondată acum 60 de ani.

Șantierul a fost inspectat recent de deputatul Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, precum și Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

„Este un proiect care demonstrează că Partidul „ȘOR” își onorează promisiunile și face totul ca la carte. După terminarea lucrărilor, noile clase vor fi dotate cu tot ce este necesar pentru asigurarea procesului educațional eficient. Am stabilit cu constructorii că proiectul va fi finalizat nu în septembrie, cum s-a stabilit inițial, ci la începutul lunii mai”, a spus Marina Tauber, precizând că proiectul a fost coordonat personal cu Ilan Șor.

„Este un proiect finanțat integral de Consiliul Raional, care a alocat în jur de 2 mil. de lei. Este îmbucurător că la Sămănanca a crescut natalitatea. Pentru echipa noastră, investițiile în educație sunt prioritare. Tot ceea ce le-am promis oamenilor realizăm împreună cu Ilan Șor”, a spus Dinu Țurcanu.

Primarul satului Sămănanca, Alexandru Zbârnea, spune că echipa Partidului „ȘOR” realizează încă un proiect ambițios în localitate. „În situația satului nostru, care are un buget mic, fără Partidul „ȘOR” nu ar fi fost posibil de realizat acest proiect, care e o investiție în viitorul nostru. Este singura echipă politică care are capacitatea să ducă la bun sfârșit lucrurile”, a afirmat primarul.

Anterior, Partidul „ȘOR” a realizat proiectul iluminatului stradal în satul Sămănanca. Iar de curând, instituțiile educaționale din sat au fost conectate la sistemul catering de alimentare a copiilor.

P.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md