07:29:29 20.04.2024
Stiri

FOTO // Greceanîi a convocat membrii GUVERNULUI și le-a dat INDICAȚII să găsească BANI pentru a cumpăra 1 000 000 de doze de vaccin „Sputnik V”? Dodon insistă ca R. Moldova să aloce 120 de milioane de lei pentru vaccinul „Sputnik V”

Actualitate 01.03.2021 21:19 Vizualizări9834 Autor: Ziarul National
FOTO // Greceanîi a convocat membrii GUVERNULUI și le-a dat INDICAȚII să găsească BANI pentru a cumpăra 1 000 000 de doze de vaccin „Sputnik V”? Dodon insistă ca R. Moldova să aloce 120 de milioane de lei pentru vaccinul „Sputnik V” Facebook


Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, revenită dintr-o vizită neanunţată la Moscova, a convocat astăzi membrii Guvernului în exercițiu, în frunte cu premierul interimar Aureliu Ciocoi, și le-a dat indicații să găsească bani pentru cumpărarea a 1 000 000 de doze de vaccin.

„În contextul situației alarmante privind răspândirea pandemiei COVID-19 și ținând cont de înregistrarea în R. Moldova a mai multor tipuri de vaccin anticoronavirus, Zinaida Greceanîi a solicitat identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 000 000 de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor", se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Citește și: 120 de MILIOANE de lei pentru vaccinul rusesc „Sputnik V”, care nu este aprobat de OMS. „Dacă eram eu președinte, vaccinurile din Rusia erau aici în IANUARIE… Nu e obligatoriu să fie aprobat de OMS”

La rândul său, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a raportat că această solicitare va fi examinată de urgență, urmând să fie inițiată procedura de achiziție publică pentru procurarea vaccinurilor din sursele Fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală, precum și fondul de rezervă al Guvernului.

Citește și: R. Moldova, al 36-lea stat din lume care ÎNREGISTREAZĂ vaccinul „Sputnik-V”: Dodon pune la cale cu Vasnețov cum să livreze preparatul în R. Moldova

La întrevedere au participat, de asemenea, guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

Citește și: Igor Dodon se va VACCINA „numai cu vaccinul RUSESC”: „Situația la noi este mai GRAVĂ decât în Federația Rusă. Nu cred în vaccinurile fabricate în Occident. Ei au făcut repejor aceste vaccinuri, pentru a demonstra că au și ei”

De menționat că, zilele trecute, liderul PSRM, Igor Dodon, a vorbit despre procurarea a 1 000 000 de doze de vaccin „Sputnik V”. „Vaccinul „Sputnik V” costă la producător în jur de 5,36 de dolari. Asta e 100 - 120 de lei. Ce înseamnă 120 de milioane de lei pentru alegeri parlamentare anticipate? Asta înseamnă un milion de doze de vaccin, dacă e să le cumperi. Înseamnă că, din costul alegerilor anticipate, pe care insistă Maia Sandu, se poate de vaccinat toți pensionarii, toți medicii, toți profesorii, toți polițiștii și încă mai rămân câteva sute de mii.”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md