PAS reiterează – singura cale de ieşire din criza politică, pandemică şi economică în care a fost adusă R.Moldova este organizarea alegerilor anticipate

by D M
Distribuiti mai departe...

Partidul acțiune și Solidaritate reiterează că singura cale de ieşire din criza politică, pandemică şi economică în care a fost adusă Republica Moldova este organizarea alegerilor anticipate. Formațiunea a lansat un comunicat de presă în care menționează că a luat act de declaraţia PSRM privind criza politică din ţară.
 
Am fost mereu adepţii identificării unor soluţii politice pentru problemele create, prin discuţii şi negocieri cu factorii decidenţi, chiar dacă ne este străină forma ultimativă de invitaţie la dialog. Încrederea între partenerii de dialog nu se obţine prin limbaj violent, ameninţări, prin trişări şi schimbarea părerilor de la o zi la alta, dar prin respectarea angajamentelor luate faţă de cetăţeni. Orice discuţie pe platforma parlamentară trebuie să pornească de la interesul suprem al cetăţenilor, iar acesta a fost formulat clar de alegători în cadrul ultimelor scrutine – lupta cu sărăcia, nedreptatea, corupţia şi asigurarea unui trai decent aici la noi, acasă. Cu această ocazie reiterăm poziţia PAS că singura cale de ieşire din criza politică, pandemică şi economică în care a fost adusă Republica Moldova este organizarea alegerilor anticipate”, se spune în comunicat în care se mai menționeaxă că „doar un Parlament care se va bucura de încrederea deplină a cetăţenilor va putea oferi stabilitate politică şi investi un guvern profesionist, onest şi eficient, capabil să scoată ţara din criză.
 

 
Amintim că PSRM a anunțat că este gata să se așeze la masa de negocieri cu toate forțele parlamentare, dar și Maia Sandu, pentru a găsi soluții de ieșire din criza politică în care se află R.Moldova. În acest sens, socialiștii îi oferă șefului statului termen până la data de 9 martie, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru propus de majoritatea parlamentară, fie aceasta va fi Mariana Durleșteanu sau o altă persoană. Potrivit lui Igor Dodon, în cazul în care Maia Sandu nu va accepta propunerea PSRM, atunci partidul este gata să treacă „la un alt nivel de acțiuni”.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.