Un birou de avocați a atacat în instanță decizia de a trece la învățământul online

046a61a1-4b61-4e31-adc1-ce926cc80ae7
Foto: https://www.jurnal.md/

Un birou de avocați a atacat în instanță decizia autorităților privind închiderea școlilor și revenirea la învățământul online.

Avocații au contestat în instanța de judecată Hotărârea nr. 47 din 26.02.2021, prin care Comisia Naționala Extraordinara Sănătate Publica a interzis desfășurarea procesului educațional în sălile de clasă și a obligat copiii să treacă la regimul online, fără ca să asigure fiecare elev cu echipamente necesare și conexiune la internet.

Inițiatorii consideră că aceasta este ilegală, abuzivă și a fost adoptată prin depășirea atribuțiilor legale, dat fiind că intră în contradicție cu normele constituționale, încălcând grav drepturile fundamentale ale cetățenilor. Despre acest lucra a anunțat avocatul Iulian Rusanovschi pe pagina sa de Facebook.

Nu este prima inițiativă de a rectifica decizia de trecere la învățământ online. În mediul online a fost lansată o petiție prin care părinții cer anularea prevederilor ce obligă elevii să învețe de acasă. Până la momentul de față, petiția a fost semnată de peste 6 000 de persoane. De asemenea, autorii petiției menționează că calitatea procesului educațional a avut de suferit mult de la începutul pandemiei, atât din cauza desfășurării procesului educațional la distanță o bună parte a acestei perioade pentru mulți elevi, imposibilitatea părinților de a asista sau deseori chiar și a înlocui procesul de învățare la distanță, micșorarea duratei lecțiilor, etc.

Doritorii de a semna petiția o pot face AICI!

Amintim că, elevii și studenții trec la învățământ la distanță în urma unei noi hotărâri a comisiei naționale extraordinară de sănătate publică. În aceasta este stipulat că în perioada 1-15 martie 2021, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior vor activa în regim online.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente