(video) De ce este atât de popular TikTok-ul și ce efecte are asupra tinerilor. Află într-un nou episod EduTolk

Screen Shot 2021-03-01 at 19.19.46

„Arată-mi conținutul de tiktok din țara ta și îți spun ce cultura ai.” TikTok este astăzi cea mai descărcată aplicație de pe internet, cu 500 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume. 41 % dintre utilizatorii Tik Tok au între 16 și 24 de ani. Într-un nou episod EduTolk află mai multe despre aplicație și ce efecte are asupra tinerilor.

În ultimul timp crește numărul cazuri de violență sau accidente în rândul tinerilor, toate din dorința de a deveni populari pe această platformă. Emisiunea EduTolk a creat un material video scurt în care explică ce efecte are TikTok asupra tinerilor.

Ce este TikTok?

Este o aplicație de social media în care utilizatorii pot crea videouri scurte de 15-60s. A fost creată în 2017 în China de Bytedance. Înițial era prevăzută pentru a stimula creativitatea și a crea conținut muzical și coregrafic, ulterior și-a lărgit domeniile.

De ce este atât de popular?

Primul lucru care face TikTok-ul diferit de alte aplicații media: pune la dispoziție diverse tipuri de muzică de fundal, provocări, videoclipuri cu mișcări de dans, trucuri de magie și videoclipuri amuzante. Asta îi face pe 90 % din utilizatori, adică tinerii de 16-24 de ani să acceseze zilnic pe platforma.

Al doilea motiv – aplicația necesită mai puțin timp pentru a crea un videoclip (în mediu 15s) un avantaj pentru utilizatori și stilul rapid de viață care îl au.

Mai mult, Tiktok  folosește BIG DATA, adică analizează fiecare mișcare a utilizatorilor pentru a înțelege ce le aduce plăcere și a le recomanda conținuturi pe plac, la infinit, fără pauze.

Tot în acest episod vei găsi:

  • care sunt avantajele aplicației;
  • la ce ar trebui să fii prudent;
  • sfaturi practice cum să navighezi în siguranță pe această platformă.

Utilizatorii sunt o comunitate, care dau tonul și dictează mediul în care alții se pot simți liberi să posteze ceea ce contează pentru ei. Cu cât există mai multe voci care promovează toleranța, bunătatea și respectul reciproc, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. De fiecare din noi depinde ce conținut va apărea și pe cine vom susține. Conținutul variază de la țară la țară.


Proiect marca © EduTolk, susținut de Crunchyroll Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente