Alexei Koșelev a devenit primul fotbalist moldovean care va evolua în campionatul Japoniei

4354

Alexei Koșelev a devenit primul jucător moldovean care va evolua în campionatul Japoniei. Portarul în vârstă de 27 de ani a ajuns la o înțelegere cu gruparea Jubilo Iwata, din Liga secundă J2.

„Sunt foarte încântat că am ocazia să mă alătur familiei unui club minunat ca Jubilo Iwata. Îmi doresc să ajut echipa să promoveze în liga superioară. Aștept cu nerăbdare să joc cât mai curând posibil pe stadionul Yamaha, care va fi casa mea”, a declarat Alexei pentru site-ul grupării nipone.

Jubilo Iwata a început cu înfrângere, 0-1 cu FC Ryukyu, noul sezon fotbalistic în Japonia. Echipa antrenată de Masakazu Suzuki ocupă locul 18 printre 22 de formații.

În ultimii doi ani și jumătate, Alexei Koșelev a apărat porțile echipei olandeze Fortuna Sittard, pentru care a jucat în 71 de meciuri. Chiar dacă mai avea contract până la sfârșitul sezonului, el a decis să se despartă de Fortuna în această iarnă. Alexei Koșelev a fost ales de suporterii echipei Fortuna cel mai bun jucător al sezonului în 2019 și 2020.

„Alexei a avut o mare valoare pentru noi de-a lungul anilor și am dori să-i mulțumim pentru asta. Bineînțeles, îi dorim mult succes cu noua sa echipă”, a subliniat Sjoerd Ars, directorul tehnic al Fortunei.

În legătură cu restricțiile cauzate de pandemia COVID-19, internaționalul moldovean se va mai reține o săptămână în Olanda și este disponibil să ajute echipa în meciul cu PSV Eindhoven, în condițiile în care alți doi portari sunt accidentați.

De-a lungul carierei, Alexei Koșelev a mai jucat pentru echipele Găgăuzia Comrat, Dacia-2 Buiucani Chișinău, Real Succes Chișinău, Sfîntul Gheorghe Suruceni, Saxan Ceadîr-Lunga, FC Tiraspol, Sheriff Tiraspol (toate, Moldova) și Politehnica Iași (România). Pentru naționala Moldovei el a evoluat în 24 de partide.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente