A doua urgie pe capul lui Radu, tânărul care şi-a incendiat maşina. Va fi obligat să achite cel puţin 18700 de euro statului

După ce şi-a incendiat maşina pe un câmp de lângă traseul care duce spre Criuleni, tânărul pe nume Radu, proprietarul BMW-ului distrus, s-a ales cu un proces penal pe numele său pentru fapta sa.

Iar asta pare a fi doar începutul problemelor pentru că nu va avea de-a face doar cu poliţia, ci şi cu reprezentanţii Serviciului Vamal.

Olesea Pușcașu, ofiţerul de presă al Serviciului Vamal, ne-a confirmat că l-a luat pe tânărul şofer la evidenţă. Conform legislaţiei în vigoare, distrugerea autoturismului fără acordul organului vamal se sancționează cu amendă de până la 90 de unități convenționale (4.500 de lei), cu obligativitatea achitării drepturilor de import pentru autoturismul distrus!

Sub sintagma “drepturi de import” ni s-a explicat că Radu va fi obligat să achite o sumă de bani pe care în mod normal ar fi plătit-o pentru vămuirea BMW-ului şi posibilitatea de a-l înmatricula în Republica Moldova (alături de alte taxe aferente).

Astfel spus, dacă a pus capăt unui BMW 530d în caroserie E60, model fabricat în perioada anilor 2003-2007 cu motor diesel de 3.0 litri, va fi obligat să scoată din buzunar alţi între aproximativ 18.700 și 21.500 de euro, în dependenţă de anul în care s-a produs exact sedanul (cu cât mai vechi, cu atât mai mult).

Conform surselor noastre, de băiat urmează să se ocupe şi Inspectoratul Ecologic de Stat, care i-ar putea aplica o amendă pentru poluarea aerului, însă o reacţie în acest sens, solicitată din partea instituției, cam întârzie să apară.

Vezi şi:

https://autoblog.md/tanarul-care-si-a-distrus-bmw-ul-nu-se-opreste-si-promite-si-alte-incendieri-ce-a-declarat-presei/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/