Cum au fost evaluate în 2020 performanțele procurorilor din Republica Moldova

Anticoruptie.md
01/03/2021

Toți procurorii care au fost evaluați în 2020 de Colegiul de Evaluare a Performanțelor Procurorilor (CEPP) au primit calificativele „Excelent” sau „Foarte bine”. Niciun acuzator de stat nu a fost apreciat cu „Bine”, „Insuficient” sau „Eșuat”. Datele se conțin în raportul pentru anul trecut al colegiului subordonat Consiliului Superior al Procurorilor.

În 2020 au fost evaluați 91 de acuzatori de stat, de trei ori mai mulți decât în 2019, când au trecut prin procedura de evaluare doar 38 de procurori. Potrivit raportului CEPP, doi procurori au obținut calificativul „Excelent”, iar 89, „Foarte bine”.

Rată majoră a calificativului „Foarte bine” acordat procurorilor evaluați se datorează mai multor factori printre care marja foarte generoasă a punctajului corespunzător calificativul foarte bine, care este de la 76 la 90 de puncte, precum și înscrierea în procedura de evaluare extraordinară a procurorilor care în parte covârșitoare au experiență mare în serviciu și intenționau să se înscrie în concursul pentru promovare în serviciu.

71 de procurori au trecut prin evaluarea extraordinară, de 3,5 ori mai mulți decât cei care au fost evaluați în mod ordinar, se mai arată în raport.

În 2020 nicio hotărâre a Colegiului nu a fost contestată, se mai arată în raport.

Anticoruptie.md
01/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii