ANI a constatat incompatibilități de funcții și conflicte de interese, admise de trei președinți de raioane

Anticoruptie.md
01/03/2021

Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate a inițiat săptămâna trecută un control pe numele președintelui raionului Strășeni, după ce s-a autosesizat din presă despre un posibil conflict de interese admis de către demnitar. Alte două proceduri de control cu privire la incompatibilitate de funcție și conflicte de interese au fost demarate în privința unui primar din raionul Basarabeasca și a unui consilier din raionul Căușeni.

Directorul SA Drumuri – Cahul și un primar din raionul Căușeni sunt vizați în două cauze contravenționale pornite pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Cu amenzi s-au ales președintele raionului Fălești, directorul interimar al Spitalului raional Orhei, un fost președinte al raionului Strășeni, un consilier local din orașul Cricova, Chișinău, un primar din raionul Cahul și un consilier din raionul Sângerei. În total, ANI a aplicat sancțiuni în mărime totală de 13.750 de lei.

Inspectorii au mai constatat trei conflicte de interese și două incompatibilități de funcție. Conflictele de interese au fost admise de un primar din raionul Ialoveni, un consilier local din UTA Găgăuzia și un fost director de grădiniță din raionul Căușeni. În incompatibilitate de funcție s-a aflat președintele raionului Florești și un consilier raional din Nisporeni.

Anticoruptie.md
01/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii