În spitalele din municipiul Chișinău au rămas doar 12 paturi destinate pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus

Marcela Meglei
01/03/2021

Spitalele din municipiul Chișinău internează circa 60% din pacienții diagnosticați cu Covid-19 la nivel național, iar în prezent sunt insuficiente locuri în staționar, inclusiv la terapie intensivă, anunță autoritățile municipale. Din 1.500 de paturi destinate pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus 1.488 de locuri sunt ocupate.

Edilul Capitalei, Ion Ceban, a precizat în cadrul ședinței de luni a serviciilor operative de la Primărie, că pe parcursul anului 2020, pentru dezvoltarea infrastructurii medicale, tratamentul pacienților și protejarea cadrelor medicale, au fost alocate peste 108 milioane de lei. Actualmente este pregătită infrastructura necesară pentru vaccinare, iar în instituțiile medicale, cabinetele de vaccinare este instruit personalul medical. 

Datelor din 28 februarie arată că, la nivelul municipiului Chișinău, în total sunt înregistrate 80.257 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus. În același timp, 67.480 de cazuri sunt recuperate, iar 1.254 de persoane au decedat. Sub supraveghere medicală în prezent se află 11.523 de persoane.

Pe teritoriul municipiului este înregistrată o creștere constantă a numărului de îmbolnăviri, incidența cazurilor grave și foarte grave fiind înaltă. De asemenea, se atestată o creștere esențială a cazurilor de îmbolnăviri în rândul copiilor cu vârsta între 13 și 17 ani.

În baza indicatorilor prezentați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în Capitală se menține stare de urgență în sănătate publică, pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu".

Marcela Meglei
01/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii