Coronavirus // Aproape zilnic infecția face victime printre lucrătorii medicali. Un doctor în științe medicale a fost răpus de Covid-19

Anticoruptie.md
01/03/2021

Complicațiile provocate de Covid-19 au mai făcut o victimă printre medici. Este vorba despre Anatolie Pancenco, în vârstă de 69 de ani, doctor în științe medicale, conferențiar universitar la Catedra de stomatologie ortopedică „Ilarion Postolachi”.

„MSMPS anunță trecerea la cele veșnice a dlui Anatolie Pancenco, conferențiar universitar USMF „Nicolae Testemițanu”. Dl Pancenco a activat timp de 29 ani în calitate de director al Centrului Stomatologic Municipal, contribuind semnificativ la formarea și dezvoltarea serviciului stomatologic. Acesta a fost internat la data de 22 februarie, la Spitalul Clinic Muncipal “Gh. Paladi”. Aducem sincere condoleanțe familiei îndoliate, colegilor și tuturor care l-au cunoscut. Dumnezeu să-I primească sufletul în împărăția Sa”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Condoleanțe celor dragi a transmis și Asociația Stomatologilor din Republica Moldova, într-o postare pe pagina de Facebook.

Până în prezent, 95 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19. 

Anticoruptie.md
01/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii