‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCând MOLDSILVA va oferi bilete silvice apicultorilor

Când MOLDSILVA va oferi bilete silvice apicultorilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În 2020, Asociația Națională a Apicultorilor din țară (ANARM) a solicitat reprezentanților MOLDSILVA lansarea pastoralului pe data de 1 martie. Solicitarea însă a fost respinsă.

Președintele asociației apicultorilor susține că primele flori necesare albinelor din flora spontană înfloresc în păduri începând cu luna martie. De aceea, este necesar de oferit permis apicultorilor începând cu această lună.

„Din numele asociației a fost înaintată o solicitare. Anul trecut nu am primit niciun răspuns, la fel și în acest an. Pentru a dezvolta familiile de albine, avem nevoie de polen din natură, dacă nu-l vom avea, aportul hranei artificiale nu se compară cu acesta. Respectiv, dezvoltarea familiilor de albine nu este bună. Vrem să obținem un răspuns, de ce se tărăgănează”, explică Ion Maxim, președintele ANARM.

Agrobiznes a contactat reprezentanții Moldsilva, pentru a obține detalii.

„Instalarea stupilor în păduri, conform legislației, poate fi realizată pe parcursul întregului an. Noi emitem bilete silvice apicultorilor atunci când înflorește salcâmul, teiul, adică începând cu 1 mai. Același lucru îl vom face și în acest an. Credem că e termenul optim, deoarece acum drumurile nu sunt încă bune, înfloresc specii protejate prin legislație, ce ar putea fi distruse în timpul deplasării stupilor. Plus, în această perioadă, tot mai mulți vor dori să viziteze pădurile, de aceea vrem să evităm pericolul de înțepare de către albine a vizitatorilor”, explică reprezentanții MOLDSILVA.

Astfel, potrivit Moldsilva, apicultorii vor putea obține bilete silvice începând cu 1 mai.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›