(video) Declarațiile făcute de șefa statului Maia Sandu și Președintele Consiliului European, Charles Michel

Șefa statului, Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat la Chișinău. După întrevederea de la Reședința de Stat, oficialii susțin o conferință de presă.

Foto: Facebook/Președinția Republicii Moldova

Charles Michel a venit în Republica Moldova la invitația făcută de Maia Sandu în timpul vizitei la Bruxelles, în luna ianuarie.

Oficialii au discutat despre relațiile dintre Republica Moldova și UE, despre viitorul Parteneriatului Estic, dar și despre depășirea crizei pandemice.

„Mă bucur să vă salut la Chișinău, decizia dumneavoastră de a ne vizita țara este un semn de susținere pentru cetățenii Republicii Moldova. Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de noi în aceste vremuri dificile.[…]. Moldova nu este singură în fața pandemiei și acest lucru ne dă speranța că vom reuși să revenim la normalitat cât de curând. Avem o agendă ambițioasă în relația noastră cu Uniunea Europeană, prin implementarea acordului de asociere, lucrăm acum împreună cu echipa din Guvern și cu partenerii noștri din Comisia Europeană asupra unui program de recuperare economică a Republici Moldova. Suntem recunoscători pentru intenția Comisiei Europene de a susține un asemenea plan în contextul planificării assistenței externe a UE pentru următorul ciclu financiar multianual”, a declarat președinta țării Maia Sandu.

„Eu aș vrea să vă mulțumesc pentru invitație. Pentru mine este o deosebită plăcere să mă aflu aici. Este prima vizită, scurtă, dar după mine una foarte importantă și eu transmit un mesaj foarte clar de spriin al Uniunii Europene pentru concentrarea doamnei președinte, pe efectuarea reformelor și lupta cu corupția. În primul rând, Uniunea Europeană este un partenr de încredere pentru Moldova, noi suntem cel mai mare partener comercial pentru exporturile moldovenești și pe parcusul ultimelor 10 ani, am oferit peste un miliard de euro în granturi și peste 1000 de proiecte au fost implementate în întreaga țară[…]. Și de asemenea am reinterat solidaritatea UE de a lupta cu criza Covid-19 și să facă față impactului social-economic al acesteia”, a declarat Charles Michel.

Urmăriți live pe UNIMEDIA:


Pub