Înca un partid, constituit oficial în Moldova: Cum se numește și cine îl conduce

Astăzi și-a desfășurat activitatea Congresul de constituire a Partidului „Puterea Oamenilor” (PPO), inițiativă politică anunțată de Ruslan Codreanu și Mihai Stratulat la data de 21 ianuarie 2020.

Foto: Fb/Ruslan Codreanu

În cadrul evenimentului au fost dezbătute și aprobate Statutul și Programul formațiunii. În calitate de Președinte al partidului a fost ales Ruslan Codreanu cu votul majorității delegaților prezenți pe o perioadă de patru ani.

„Vreau să mulțumesc tuturor care au crezut în mine, care mă susțin, care au semnat și au aderat la PPO. Noi nu vom veni cu dezbinări și concurențe cu alte partide. Noi venim să construim o comunitate de oameni pentru întreaga Republica Moldova. Noi venim să zicem un ferm NU demagogiilor, minciunilor și indiferenței față de oamenii și copiii acestei țări. Venim să punem în valoare OMUL și PUTEREA OMULUI de a schimba lucrurile. GLodul și COVID-ul nu au culoare politică. Singura culoare este lipsa competențelor, corupția și indiferența celor care ne conduc. Omul trebuie să fie în centrul atenției și noi vom ajuta oamenii să creadă în ei, să se dezvolte și să pună umărul la dezvoltarea țării", a declarat Ruslan Codreanu în cadrul conferinței de presă după lucrările Congresului.

La rândul său, Mihai Stratulat, fruntaș PPO, a punctat necesitatea dezvoltării sistemului medical din Republica Moldova, prin politici de investiții în medicină pentru a scăpa de lacunele care s-au acutizat din cauza epidemiei. Iar Ruslan Vasilică, președintele organizației teritoriale Chișinău, a menționat despre importanța dezvoltării comunităților rurale, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii și protejarea producătorilor autohtoni.

Pentru definitivarea procedurii de înregistrare, săptămâna viitoare vor fi depuse toate actele necesare la Agenția Servicii Publice. Potrivit lui Ruslan Codreanu la formațiune au aderat 1400 oameni din toată țara, iar până la moment au fost constituite patru organizații teritoriale la Chișinău, Ialoveni, Nisporeni și Hîncești.


Pub