Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tinerii din Cantemir vor să…

Tinerii din Cantemir vor să aibă un centru de tineret în raion

17 tineri din Cantemir au organizat zilele trecute un flash-mob în acest oraș pentru a sensibiliza cetățenii asupra lipsei unui centru de tineret în raion.

Ei consideră că vocea tinerilor merită să fie auzită și că au nevoie de un spațiu potrivit, care să le ofere oportunități de dezvoltare, participare și implicare în activități civice pentru comunitățile lor.

În cadrul flash-mob-ului, participanții s-au repartizat în grupuri și au parcurs un traseu, unde au fost desfăşurate acţiuni de sensibilizare (este vorba despre Autogara din Cantemir, centrul orașului, în fața clădirii Consiliului Raional Cantemir) și au distribuit pliante de informare asupra problemei lipsei unui centru de tineret.

În luna martie, același grup de inițiativă va desfășura o amplă campanie de advocacy pentru a sensibiliza populația (în special tinerii) și administrația publică locală cu privire la importanța creării unui centru de tineret raional pentru dezvoltarea capacităților și aptitudinilor semenilor lor, creșterea nivelului implicării tinerilor în procesul guvernării locale și consolidarea instituțională a sectorului de tineret în raionul Cantemir.

Flash-mob-ul cu genericul „Tinerii au nevoie să fie auziți” a fost organizat în cadrul proiectului „All for Cantemir Youth Centre/Crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile” și este un proiect regional implementat de ERIM (anterior IREX Europe).