Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul Sănătății oferă detalii despre…

Ministerul Sănătății oferă detalii despre vaccinul AstraZeneca și reiterează că imunizarea contra COVID-19 va începe săptămâna viitoare

Foto: privesc.eu

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) reiterează că, începând de săptămâna viitoare, va fi demarată campania de vaccinare în Republica Moldova, cu preparatul AstraZeneca, oferit cu titlu gratuit de România și că primii vor fi imunizați lucrătorii medicali care se află în prima linie în lupta contra COVID-19.

De asemenea, MSMPS a distribuit pe pagina sa de Facebook un infografic cu informații suplimentare despre vaccinul AstraZeneca.

Sâmbătă, 27 februarie, R. Moldova a primit primele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Cele peste 21 de mii de doze de vaccin au fost distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a precizat MSMPS.

Conform Planului Național de Imunizare, vaccinul va fi distribuit către instituțiile medico-sanitare publice și va fi lansată prima etapă a campaniei de vaccinare. 

Prima etapă de vaccinare prevede imunizarea cadrelor medicale din secțiile de reanimare și terapie intensivă, precum și a personalului din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19. Apoi, va fi vaccinat tot personalul medical, a adăugat MSMPS.

„Apreciem gestul de solidaritate și exprimăm mulțumiri României, pentru donația de vaccin împotriva COVID-19. Imediat, începând de luni, vom iniția  campania de vaccinare a lucrătorilor medicali din prima linie, care sunt cei mai expuși infectării cu COVID-19”, a declarat sâmbătă secretara de stat a MSMPS Tatiana Zatîc.