Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA au autorizat un nou…

SUA au autorizat un nou vaccin anti-COVID-19, produs de compania Johnson & Johnson

Foto: REUTERS/Dado Ruvic

Statele Unite ale Americii au acordat o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de compania farmaceutică Johnson & Johnson, transmite agenția Reuters.

La testarea clinică a noului preparat au participat aproximativ 44 de mii de oameni din mai multe regiuni ale lumii. Testările din SUA au arătat că eficacitatea noului vaccin a fost de aproape 86% în cazul formelor severe de COVID-19, iar în plan global, eficacitatea a fost de 66% în cazul formelor moderate ale bolii.

Producătorii mai spun că vaccinul Johnson & Johnson poate fi păstrat la temperaturile normale ale frigiderului, spre deosebire de cele de la Pfizer și Moderna, care trebuie păstrate la temperaturi foarte scăzute.

Noul vaccin va fi folosit pentru imunizare populației Statelor Unite alături de alte două seruri, care sunt produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Potrivit digi24.ro, compania Johnson & Johnson a depus documentația pentru ca vaccinul produs de aceasta să fie distribuit și în Uniunea Europeană. Ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului, a spus săptămâna aceasta medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. El a adăugat că vaccinul anti-COVID ar putea ajunge în România în luna aprilie.