Viitorul Mercedes-AMG C 63 cu motor în patru cilindri va fi mai puternic ca generația anterioară cu motor V8

Despre faptul că noua generație Mercedes-Benz C63 AMG va pierde jumătate din cilindrii pe care îi avea versiunea anterioară se știa de prin anul 2019. Însă iată că colegii noștri britanici de la Car Magazine au reușit să afle unele date tehnice cu privire la noul C 63, care se pare că va avea un nume destul de complicat – Mercedes-AMG C 63 4MATIC+ EQ Power Sport.

La baza unității de propulsie va sta motorul Mercedes-AMG 2.0 M 139 de pe noul A 45 S căruia i se vor aplica niște modificări importante. În special, acesta va primi un sistem turbo electric, cât și un demaror-generator ISG.

Prin urmare, doar motorul cu ardere internă de doi litri și patru cilindri va produce 421 de cai putere. La această cifră se va adăuga și puterea livrată de motorul electric ce se va monta pe puntea spate și care produce alţi aproximativ 200 CP.

Interesant este că motorul electric va trebui să lucreze aparte de transmisia ce va transmite cuplul pe ambele axe și va beneficia de un drift mode. Pe de altă parte, cel mai rapid C-class va putea merge 60 de kilometri doar utilizând electricitatea din baterii.

Puterea totală astfel va crește la peste 550 de cai putere și 800 Nm în comparație cu cei 475 de cai putere și 680 Nm (510 cai și 700 Nm pe varianta C 63 S) pe care îi producea generația deja precedentă, care avea sub capotă V8-ul de 4.0 litri.

Accelerația se va îmbunătăți considerabil. În ciuda faptului că noua generație va fi mai grea, inclusiv datorită bateriilor electrice care funcţionează la o tensiune de 400 V şi cântăresc 250 kg, noul C 63 va face 0-100 km/h în 3.5 secunde față de cele 4.0 secunde de care avea nevoie precedentul C 63 S.

Este adevărat că V8-ul era mai greu cu 60 de kilograme ca motorul în patru cilindri, iar odată cu sistemul electric care va fi montat în spate, raportul de greutate între punți va fi perfect de 50:50.

Află mai multe despre noua generaţie C-Class:

https://autoblog.md/video-premiera-mondiala-noua-generatie-mercedes-benz-c-class-sedan-wagon/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/