/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ 200 de mii de lei pe lună. Beneficiarul celei mai mari pensii încasate anul trecut

28 februarie 2021, ora 20:14

În timp ce unii pensionari trăiesc la limita sărăciei și duc zilnic o luptă pentru supraviețuire, în țara noastră sunt oameni care primesc, lunar, pensii de sute de mii de lei. Potrivit responsabililor de la Casa Națională de Asigurări Sociale, cea mai mare pensie încasată anul trecut a fost de 200 de mii de lei pe lună. Beneficiarul ar fi un fost angajat din sistemul bancar.

În Republica Moldova, cea mai mare parte dintre pensionari trăiesc la limita sărăciei, cu o pensie de două mii de lei pe lună. Oamenii se plâng că după ce au muncit jumătate din viață și au achitat impozite, acum sunt nevoiți să ducă o luptă zilnică pentru existență

Oamenii și-ar dori o pensie mai mare pentru a-și putea permite o viață cât de cât mai decentă.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, cea mai mare pensie încasată în anul 2020, a fost de 200 de mii de lei. Întrebați ce ar face dacă ar primi așa o pensie, oamenii au preferat să facă glume.

Potrivit șefului adjunct al Direcţiei Generale Pensii și Alocații a CNAS, pensia pe care o primește o persoană, este calculată în baza salariului pe care l-a avut și contribuțiilor pe care le-a plătit. Cele mai mari pensii însă, le încasează foștii procurori sau judecători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram