(video) Maia Sandu, la ceremonia de întâmpinare a primului lot de vaccin din România: „De luni va fi aplicat mecanismul de vaccinare”

Ceremonia de recepționare a celor 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite de România, are loc astăzi, 27 februarie. Aeronava cu vaccinuri a aterizat în jurul orei 14.00 pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Foto: privesc.eu

Vaccinurile au fost aduse cu un elicopter SMURD, fiind întâmpinată de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

La eveniment au participat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko.

„Suntem foarte și foarte recunoscători Românei. Această primă tranșă este foarte și foarte importantă deoarece va ajuta medicii, îi vor menține sănătoși, așa vor reuși să ne ajute și pe noi”, a declarat Maia Sandu.

„De luni se va începe procesul de vaccinare și sper să dăm dovadă de organizare, pentru a putea fi aduse și celelalte doze de vaccin”, a asigurat președinta țării.

„Sunt gata să mă vaccinez oricând, dar cred că acum trebuie să meargă la oamenii care tratează pacienții de Covid-19”, a precizat Maia Sandu.

„Este o zi istorică. Astăzi au ajuns primele vaccinuri în Republica Moldova”, a declarat Ioniță.

„Exprim profundă gratitudine României pentru această donație. Acest gest arată cât de puternică este solidaritatea. România de multe ori și-a demonstrat susținerea”, a punctat Michalko.

„Trăiesc un sentiment deosebit pentru sistemul de sanătate. Medicii pot spune că a venit salvarea, iar salvarea a venit din partea poporului român. Vor fi 117 centre de vaccinare. Vom avea o repartizare pentru stânga Nistrului, pentru că 10% din cantitate sunt oferite pentru stânga Nistrului”, a declarat secretara de stat a Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.

„România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul în lunile următoare”, a spus Florin Cîţu, într-un clip postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți live:

Amintim că Guvernul României a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care România va trimite o primă tranşă de 20.000 de doze către Republica Moldova, cu titlul de donaţie.


Pub