Transportul public va activa în weekend conform programului stabilit pentru zilele de odihnă

Transportul public din municipiul Chișinău nu va fi sistat complet, ci va activa, în continuare, și în zilele de weekend, doar cu monitorizarea strictă a regimului epidemiologic.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit punctului 15 din Hotărârea Nr. 32 din 27.02.2021 a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, „în zilele de sâmbătă și duminică, transportul public va activa conform programului stabilit pentru zilele de odihnă, cu monitorizarea strictă a regimului epidemiologic.”

Potrivit lui Ion Ceban, în momentul în care va fi diminuat sau restricționat transportul, se va forma aglomerație în stații.

„Astăzi, nu putem controla și diminua aceste procese. Dacă instituim restricții, îmbulzeala va fi și mai mare. Muncim pentru a găsi soluții pe partea de dotare cu transport public a municipiului. Săptămâna viitoare, vom lansa 20 de troleibuze în Chișinău. Vedem ce putem face și cu licitația cu privire la autobuze, mă refer la licitația lansată internațional, inclusiv, cu publicarea în Jurnalul UE de achiziții publice, pentru cumpărarea celor 100 de autobuze", a scris Ceban pe pagina sa oficială de Facebook.

Amintim că Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat ieri, 26 februarie, că transportul public în munipiul Chișinău va fi suspendat în zilele de sâmbătă și duminică, ca urmare situației epidemiologice grave.


Pub