Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ O ceremonie de donare…

VIDEO O ceremonie de donare a primelor doze de vaccin anti-COVID-19, oferite de România, va avea loc la Aeroportul Internațional Chișinău

Foto: ZdG

Ambasada României în Republica Moldova anunță că ceremonia de donare a celor 21 de mii 600 de doze de vaccin AstraZeneca va avea loc astăzi, 27 februarie 2021, în jurul orei 14:00, în Salonul de primiri delegații oficiale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

Premierul României, Florin Cîțu, a publicat pe pagina sa de Facebook imagini video din care se vede cum vaccinurile sunt încărcate într-o aeronavă SMURD.

Iar vineri, 26 februarie, prim-ministrul de la București a scris pe Facebook:

„Am convocat astăzi ședința de Guvern în sistem online pentru a aproba Hotărârea care operaționalizează această decizie. Este esențial ca medicii și personalul din sistemul de sănătate al Republicii Moldova, implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, să beneficieze cât mai rapid de vaccin. Sunt vremuri dificile și este de datoria noastră să oferim sprijin pentru a trece împreună peste această grea încercare a pandemiei COVID-19”.

Amintim că Republica Moldova primește astăzi din partea României prima tranșă de doze de vaccin, destinate personalului medical aflat în prima linie a luptei contra noului tip de coronavirus.

Conform deciziei Guvernului de la București, este vorba despre primul lot din cele până la 200 de mii de doze pe care România le va oferi ca ajutor umanitar cetățenilor Republicii Moldova.

Vaccinurile vor fi aduse cu o aeronavă SMURD pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Aeronava va fi întâmpinată de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Această donație face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în data de 29 decembrie 2020.