Ion Ceban: „Transportul public va fi circula la capacitate maximă, inclusiv și în weekend”

troleibuz diez

După ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), Ion Ceban a menționat că transportul public din municipiul Chișinău va continua să funcționeze la capacitate maximă, inclusiv și în zilele de weekend. Asta în pofida faptului că ieri, CNESP a aprobat decizia de a suspenda circulația acestuia în zilele de sâmbătă și duminică.

„Transportul rămâne să fie utilizat la capacitate maximă în mun. Chișinău. În acest weekend va funcționa, probabil în weekendul viitor transportul public nu va fi suspendat. În cursul săptămânii la fel, toate unitățile de transport vor fi scoase la linie.

În momentul în care diminuăm sau restricționăm transportul, asta înseamnă că vom avea aglomerație și mai mare în stații și în unitățile de transport. Astăzi, pentru a controla și diminua aceste procese, nu avem cum. Dacă punem restricții îmbulzeala va fi și mai mare”, menționează Ceban.

Totodată, edilul Capitalei a reiterat faptul că săptămâna viitoare vor fi lansate 20 de troleibuze în municipiul Chișinău.

„Vedem ce putem face cu licitația cu privire la autobuze, mă refer la licitația lansată internațional, inclusiv, cu publicarea în Jurnalul UE de achiziții publice, pentru achiziționarea a celor 100 de autobuze”, spune Ceban.

Amintim că ieri, CNESP a aprobat decizia de a institui un regim special de activitate la nivel național, printre care s-a stabili și un regim de circulație limitat al transportului public în raza municipiului. Astfel, luându-se decizia ca acesta să fie sistat în zilele de sâmbătă și duminică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente