fbpx

Coreea de Sud a produs o nouă seringă sofisticată. Permite creșterea numărului de vaccinări

Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat sâmbătă, la o zi de la lansarea programului naţional de vaccinare anti-COVID-19, că un nou model sofisticat de seringă, produs la plan local, permite maximizarea numărului de doze administrate dintr-o singură fiolă, relatează Yonhap, citată de Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, folosind noile seringi LDS (low dead space), dintr-un tub de vaccin produs de Pfizer se pot extrage până la şapte doze, iar din cel produs de AstraZeneca – până la 12, a anunțat Agenţia coreeană pentru controlul şi prevenirea bolilor (KDCA).

Până acum se estima că dintr-o fiolă de vaccin Pfizer/BioNTech se pot vaccina până la 6 persoane, iar din cel AstraZeneca – 10.

Totuşi, numărul persoanelor care pot fi vaccinate dintr-o fiolă poate să mai varieze în funcţie de abilităţile personalului medical, notează autorităţile.

Coreea de Sud, care vizează să ajungă la imunitatea colectivă până în noiembrie, a achiziţionat suficiente vaccinuri pentru imunizarea a 79 de milioane de oameni, mult mai mult decât populaţia ţării, de 52 de milioane, menţionează Yonhap.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button