(video) Igor Dodon, către Maia Sandu: „În 2019, când v-am votat prim-ministru, eram onești, dar acum nu suntem? Ce-i cu jocurile astea ca la grădiniță?”

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, răspunde la întrebări, într-o nouă ediție a emisiunii sale de pe canalul de Youtube. Fostul șef de stat va vorbi despre criza politică, cea sanitară, economică și mai nou, despre criza constituțională, dar și dacă își mai dorește PSRM alegeri parlamentare anticipate sau nu.

Foto: UNIMEDIA

„Maia Sandu nu acceptă candidatura Marianei Durleșteanu pentru că îi este frică de oameni profesioniști și puternici. Un lider slab se teme de oameni puternici”, a declarat Igor Dodon.

„Un demnitar nazist declara că Fuhrerul meu este Constituția mea. Se pare că în politica moldovenească a apărut și Fuhrerul, după tot felul de balaboli și pokemoni. Este o tentativă de uzurpare a puterii în stat, se încalcă dur Constituția. De ce tac ambasadorii? Ce avea să fie dacă eu îmi permiteam un asemenea dezmăț cum își permite doamna Sandu? Săreau toți ambasadorii în capul meu! Unde sunteți voi acum, cu mari standarde europene? Ați luat apă în gură și ați băgat capul în nisip. Creați precedente periculoase de încălcare a legislației. Este uzurparea puterii de stat. Chestia asta va fi penalizată de popor! Dezamăgirea este foarte mare. Toți Fuhrerii au căzut”, spune Igor Dodon.

„Parlamentul poate fi dizolvat pentru inactivitatea sa. Nu poate fi dizolvat Parlamentul pentru că Președintele doarme. Or, în asemenea caz, se fac de exemplu alegeri anticipate. Maiei Sandu nu-i place componența, stă și bea ceai în cabinet 90 de zile, mai trag din când în când câte un bocet în cabinetul celălalt, apoi iar anticipate?”, spune Dodon.

„Mariana Durleșteanu a votat împotriva mea la alegerile prezidențiale, dar eu oricum sprijin candidatura dumneaiei la funcția de prim-ministru. Maia Sandu este în stare de așa ceva? Nu este, pentru că este îngâmfată.

Maia Sandu să revină în legalitate, referendum sigur nu va fi, iar de revoluție nimeni nu are nevoie. Situația în țară și așa nu e bună.

Există așa „самка богомола” (n.n. călugărița), care după ce întreține relații cu masculul, îl omoară. Așa a făcut cu Filat, așa a făcut cu Năstase. Cine e la rând? Este un idiot util, care e gata de revoluții. Nu avem nevoie noi de revoluții”, a spus Igor Dodon.

Liderul PSRM spune că formațiunea nu a renunțat la ideea alegerilr anticipate, dar țara are nevoie de un Guvern funcțional, întrucât Președinția nu face nimic decât acțiuni de PR.

„Cresc prețurile la benzină, motorină, aceasta lovește în agricultori...apropo, unde-s cei cu tractoarele? De ce nu ies acum cu tractoarele să protesteze? Pentru că atunci a fost o acțiune politică.

Maia Sandu e ca o placă stricată, are doar trei melodii, lupta cu corupția, reforma Justiției și vrem în europa și NATO. Acestea sunt și răspunsuri la orice întrebare: de ce nu vin vaccinurile, din cauza reformei Justiției, așa răspuns am auzit de la dumneaiei”, spune Igor Dodon.

„Dacă îl votați pe Andrei Năstase...și așa murim de foame... Nu voi comenta acest lucru. Cel mai bine să votăm candidatura Marianei Durleșteanu.

Doamnei Sandu îi urez înțelepciune și să inițieze dialogul pentru că oricum la dialog vom ajunge”, a încheiat Dodon emisiunea de astăzi.

Vezi aici întreaga emisiune:


Pub