(doc) Deputata Platformei DA, Arina Spătaru a sesizat ANI în privința unui consilier PAS de la Bălți: Autoritatea a inițiat procedura de control

Deputata Platformei DA, Arina Spătaru a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate prin care solicită verificarea acțiunilor unui consilier municipa de la Bălți al Partidului Acțiune și Solidaritate, în privința respectării regimului juridic și al conflictelor de interese. La rândul său, ANI a inițiat procedura de control.

Foto: UNIMEDIA

Arina Spătaru susține că „Marcoci Boris, membru al Consiliului Municipal Bălți, din 2011 până în prezent, membru al comisiei consultative de specialitate pentru gospodărie municipală, administrarea bunurilor și protecția mediului și, totodată, director, fondator și deținător a 70% din cota parte a SRL Marsharcon”.

„Această companie a fost învingătoare de nenumărate ori a concursurilor de achiziții publice desfășurate de către Primăria mun. Bălți, sumele contractuale fiind de ordinul milioanelor sau chiar a zecilor de milioane de lei”, susține Arina Spătaru, în adresarea sa.

ANI a examinat sesizarea și a inițiat procedura de control în privința consilierului vizat.


Pub