COVAX confirmă: 14 mii doze de AstraZeneca urmează să ajungă în Moldova

Primul lot de vaccin împotriva Covid-19 urmează să ajungă în țară în cel puțin 3 zile. Ministerul Sănătății anunță că a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri pentru Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, în perioada 28 februarie - 3 martie, în țară urmează să ajungă 14.400 doze de vaccin AstraZeneca (producător Coreea de Sud).

Primele loturi de vaccin împotriva Covid-19 urmau să ajungă în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca.

Platforma COVAX este unul dintre cei trei piloni de acces la instrumentele COVID-19 (ACT) Accelerator (Diagnostic, Tratament și Vaccinuri), lansat în aprilie de OMS, Comisia Europeană și Franța, ca răspuns la pandemia COVID-19.

Republica Moldova va recepționa gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populație, iar ulterior, va procura vaccinuri la un preț preferențial. Republica Moldova a aderat la COVAX în august 2020.


Pub