Transportul public va fi suspendat în weekend, pe străzile capitalei. Decizia CNESP

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat astăzi că transportul public în munipiul Chișinău va fi suspendat în zilele de sâmbătă și duminică, ca urmare situației epidemiologice grave.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică. Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău va stabili un regim de circulație limitat al transportului public în raza municipiului.

De asemenea se interzice activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură cu prezența spectatorilor.

Instituțiile publice și cele private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar, pentru ceilalți se va dispune munca la distanță.

CNESP a mai decis ca începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR Covid-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. (Excepție fac parte: copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar şi ai vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confiramtiv de administrare a vaccinului)

Conaționalii noștri care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.


Pub