image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Dodon anunță că vaccinul rusesc Sputnik-V a fost înregistrat în RM

Republica Moldova a înregistrat oficial Sputnik-V, vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus. Despre aceasta anunță liderul PSRM, Igor Dodon,

Tot Dodon anunță că livrările preparatului în Republica Moldova vor începe „foarte curând”.

„Menționez că înregistrarea cu succes a vaccinului în țara noastră a avut loc în pofida încercărilor aparatului președintelui Moldovei de a împiedica acest lucru. Exprim sinceră recunoștință partenerilor ruși pentru deschidere și disponibilitatea de a acorda ajutor Moldovei și cetățenilor săi”, a menționat Dodon pe Facebook.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale nu a confirmat deocamdată această informație.

Anterior, Agenția a anunțat că este în proces de autorizare a vaccinurilor anti-COVID-19 fabricate de către Pfizer-BioNTech, AstraZeneca și Moderna, care sunt incluse în programul COVAX.

De asemenea, la AMDM sunt depuse două dosare de către agenții economici, cu denumirile comerciale propuse: R-COVI soluție injectabilă și Gam-COVID-Vac Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V) soluție injectabilă.

Totodată, Agenția preciza că va autoriza doar vaccinurile care vor fi în deplină corespundere cu cele propuse spre utilizare la nivel mondial

Noutăţile partenerilor

comentarii: