image
Sursa foto: captură video

Încă 5 persoane, implicate în escrocheriile cu cardurile bancare, reținute: 5 mașini și peste un milion de lei, ridicate

Încă cinci persoane cu vârstele cuprinse între 24 și 42 de ani au fost reținute, fiind suspectate că fac parte din grupul infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare. Unul din suspecți s-a dovedit a fi cu funcție de conducere în unul din penitenciarele din Republica Moldova.

Polițiștii de comun cu procurorii au efectuat 13 percheziții autorizate în municipiul Chișinău cât și în penitenciarul unde activa unul din suspecți.

Astfel, în urma pechezițiilor efectuate la domiciliile, locurile de muncă și în automobilele lor, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 1 300 000 de lei, totodată, fiind ridicate conform procedurii, cinci automobile ce aparțin acestora.

În privința acestora a fost aplicată măsura preventivă, arest pe un termen de 30 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de până la 8 ani.

Procurorii și Polițiștii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea criminală.

Amintim că pe 15 februarie directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, a fost reținut în cazul escrocheriilor cu cardurile bancare. Odată cu el au fost reținute și alte 11 persoane implicate în aceeași schemă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: