Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

26 Feb. 2021 / 16:40

Licitaţie pentru dreptul de amplasare a unităţilor de comerţ ambulant în capitală

Zece milioane 660 de mii de lei au fost obţinţi de către municipalitate în urma licitaţiei pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț. La concurs au fost expuse 20 de locații pentru unități de comerț ambulant stradal, amplasate pe străzi și în scuaruri, în preajma zonelor verzi și a lacurilor, iar preţul acestora variază de la 157,5 mii lei până la 483 mii lei. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de cinci ani, iar în urma licitaţiei agentul economic este sigur că nu va apărea nicio gheretă în acel loc.

Agenţii economici care au participat la cea de-a patra licitaţie spun că este un proces transparent şi corect. Unii dintre ei s-au ales şi cu trei locuri de amplasare a gheretelor, iar alţii cu doar un loc.

Cea mai scumpă locaţie pentru amplasarea unei gherete a fost în Parcul Valea Morilor, pe strada Grigore Alexandrescu. Valoarea contractului se ridică la un milion 97 mii de lei. Cel mai ieftin loc a costat aproximativ 300 de mii de lei.

„Trei licitaţii am desfăşurat deja. Oamenii sunt gata să plătească astfel de sume pentru un amplasament pe cinci ani”, a menţionat viceprimara Inga Ionesii.

„Spre deosebire de alte licitaţii, sumele au fost un pic mai mari, adică exagerate, şi o jumătate din ele nici astăzi nu a intrat în bugetul municipal al Chişinăului din păcate”, susţine consilierul municipal Corneliu Pîntea.

Amintim că la primele trei licitații organizate pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău au fost vândute 39 de loturi în valoare totală de aproape 78 milioane de lei.

Comentarii