06:28:12 24.04.2024
Stiri

STRATEGIA Maiei Sandu pentru a declanșa alegeri anticipate: „Rezolvarea problemei se amână cu ceva timp, dar nu cu doi ani, așa cum vorbesc socialiștii și alții”

Actualitate 26.02.2021 11:28 Vizualizări1573 Autor: Ziarul National
STRATEGIA Maiei Sandu pentru a declanșa alegeri anticipate: „Rezolvarea problemei se amână cu ceva timp, dar nu cu doi ani, așa cum vorbesc socialiștii și alții” În Profunzime


„Strategia mea este să se ajungă la alegeri anticipate. Nu am de ce să accept un guvern al unei majorități corupte, formate din transfugi. Dacă ei nu sunt de acord cu anticipatele, atunci să mergem la referendum. Referendumul va fi vocea poporului care va indica foarte clar cine are dreptate”, afrimă Maia Sandu, președintele R. Moldova.

Șeful statului a declarat ieri-seară, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV, că cel mai probabil nu va desemna niciun candidat la funcția de premier până la data de 23 martie, când se vor împlini trei luni de la demisia Guvernului Chicu, iar Curtea Constituțională va trebui să spună dacă sunt întrunite elementele necesare dizolvării Legislativului.

„Cel mai probabil, nu voi desemna niciun candidat la funcția de premier. Nu văd rostul. Așteptăm data de 23 martie, când expiră trei luni de la demisia Guvernului Chicu și Curtea va trebui să spună dacă s-au întrunit circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului”, a declarat Maia Sandu.

Președinta este convinsă că această dispută dintre Președinție și Parlament trebuie tranșată de către cetățeni.

„Este mai mult decât o dispută, este o situație în care avem un sistem mafiot ce încearcă să se perpetueze prin unii deputați care sunt acolo să îl protejeze, iar guvernarea asta proastă vine de la calitatea deciziilor care se iau, decizii proaste, îndreptate împotriva cetățenilor. Așa cum votul cetățeanului este esența democrației, să mergem la cetațean ca el să decidă”, a adăugat șeful statului.

Maia Sandu a mai spus că un eventual referendum de demitere a sa ar amâna organizarea alegerilor anticipate, dar nu este vorba de doi ani, cât a mai rămas până la scrutinul orginar, timp în care „sistemul mafiot” va perpetua „corupția”.

„Această opțiune prelungește procesul, este adevărat, și nu este cea mai bună, pentru că se amână rezolvarea problemei cu ceva timp, dar totuși nu se amână cu doi ani, așa cum vorbesc acum socialiștii și alții, iar acești doi ani, așa cum își doresc ei, ar perpetua corupția în Parlament, clanurile, ar însemna opoziție la orice reformă în justiție, rezistență la orice schimbare în instuțiile de combatere a corupției”, a explicat președintele.

În opinia Maia Sandu, dacă deputații ar fi consecvenți, aceștia s-ar ține de promisiuni și ar contribui la dizolvarea actualului Parlament.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md