21:47:41 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Premierul României: „21 600 de doze de vaccin „AstraZeneca” plecă către R. Moldova. Doar ÎMPREUNĂ putem învinge pandemia”. Maia Sandu promite să se VACCINEZE PUBLIC

Actualitate 26.02.2021 17:50 Vizualizări2602 Autor: Ziarul National
VIDEO // Premierul României: „21 600 de doze de vaccin „AstraZeneca” plecă către R. Moldova. Doar ÎMPREUNĂ putem învinge pandemia”. Maia Sandu promite să se VACCINEZE PUBLIC


România va livra R. Moldova 21 600 de doze de vaccin „AstraZeneca”, prima serie din cele 200 000 de doze pe care le va oferi Bucureștiul cetățenilor moldoveni. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Românei, Florin Cîțu, după ce Guvernul de la București a aprobat o hotărâre în acest sens.

„Doar împreună putem învinge pandemia. În cel mai scurt timp vor pleca 21 600 de doze de vaccin „AstraZeneca” către R. Moldova, prima serie din cele 200 000 de doze pe care le vom oferi ca ajutor umanitar cetățenilor de peste Prut”, a declarat Cîțu.

Transportul va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne de la București, prin Departamentul pentru Situații de urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în aplicarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

„Este esențial ca medicii și personalul din sistemul de sănătate al R. Moldova, implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, să beneficieze cât mai rapid de vaccin. Sunt vremuri dificile și este de datoria noastră să oferim sprijin pentru a trece împreună peste această grea încercare a pandemiei COVID-19”, a precizat premierul României.

Și președintele R. Moldova, Maia Sandu, a confirmat că R. Moldova va recepționa cele 21 600 de doze de vaccin.

„Mă bucur să vă spun că astăzi de la București pornește transportul cu 21 600 de vaccinuri pentru R. Moldova. Asta înseamnă că, în următoarele zile, vaccinul va ajunge în R. Moldova și o să putem începe vaccinarea. Asta o să ne permită să vaccinăm personalul din prima linie și nu doar, fiindcă, dacă vine și tranșa de la COVAX, vom avea mai multe vaccinuri”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă susținute la Președinție.

Președintele a declarat că este gata să se vaccineze personal, pentru a le demonstra „oamenilor care mai au anumite întrebări” că dânsa are încredere în vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md