Informații noi despre copila de 12 ani, dispărută în apele râului Nistru

by D M
Distribuiti mai departe...

Scafandrierii nu au dat încă de corpul neînsuflețit al copilei de 12 ani, din satul Speia, Anenii Noi, dispărută sub apele râului Nistru. Despre aceasta anunță IGSU, într-un comunicat de presă.  

„După numeroase încercări, corpul neînsuflețit încă nu a fost găsit. Pe parcursul zilei de 26 februarie scafandrierii au lucrat minuțios pe o distanță de 30 km a râului deasupra apei. În total la misiune au participat 10 persoane. Misiunea salvatorilor a fost dificilă și îngreunată de curenții puternici, bucățile de gheață formate, dar și condițiile de vizibilitate redusă. La fața locului au lucrat psihologii IGSU care au acordat asistență rudelor îndurerate. Pe parcursul nopții lucrările subacvatice sunt suspendate”, se spune în comunicat.

La fața locului au lucrat 3 echipe specializate de scafandri și salvatori. La căutările subacvatice, angajaților IGSU li s-au alăturat un grup de voluntari, care au utilizat o barcă cu motor. Specialiștii au efectuat lucrări subacvatice la adâncime de 12 metri, folosind un scaner performant cu sonor acustic. 

Amintim că fata de 12 ani din satul Speia s-a în 23 februarie în Nistru în timp ce își făcea fotografii. Prietenii copilei, care o urmăreau de pe mal au alertat Serviciul 112 și au încercat să o salveze, însă fără succes.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.