Restricții noi! Toate persoanele care vin în Moldova trebuie să prezinte test negativ la COVID-19 

Foto: poliția de frontieră

Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a impus restricții noi pentru persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova. Testul negativ la COVID-19 este o obligativitate.

„Începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire”, se arată într-un comunicat emis de guvern.

Excepție de la această regulă o fac copiii până la 5 ani, conducătorii auto a vehiculelor rutiere de transport marfar şi a vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului.

Moldovenii care nu vor avea efectuat testul vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente