Șeful Consiliului European, Charles Michel, vine la Chișinău pentru a lua pulsul evenimentelor politice

Mădălin Necșuțu
26/02/2021

Președintele Consiliului European, Charles Michel, va efectua o vizită în Moldova la începutul săptămânii viitoare, pe fondul blocajului politic de la Chișinău, dar și a întâlnirii recente ce va urma la nivel european privind viitorul Parteneriatului Estic.

„Pe lângă relațiile bilaterale și lupta noastră comună împotriva Covid-19, viitorul Parteneriatului estic va fi, de asemenea, un loc important pe agenda vizitei”, se arată într-un comunicat al Consiliului. Documentul mai menționează că Michel se va afla în Moldova Georgia și Ucraina de duminică 28 februarie până miercuri 03 martie.

Charles Michel se va întâlni la Chișinău cu președintele Maia Sandu înainte de a zbura în Georgia, unde se va întâlni cu președintele Salome Zourabichvili, cu prim-ministrul Irakli Gharibashvili și cu Archil Talakvadze, președintele Parlamentului Georgiei. De asemenea, va vizita linia administrativă de frontieră și va întâlni reprezentanți ai opoziției. În Ucraina, el se va alătura președintelui Zelenski în vizita estului Ucrainei înainte de a discuta relațiile UE-Ucraina la Kiev și de a se întâlni cu reprezentanți ai instituțiilor care luptă împotriva corupției.

Mădălin Necșuțu
26/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii