VIDEO// Maia Sandu: „Nu va fi o amânare de doi ani. În acești doi ani doar s-ar perpetua corupția, sărăcia și disperarea”

Mădălin Necșuțu
26/02/2021

Președintele Maia Sandu a declarat, joi seara, în cadrul emisiunii În Profunzime, difuzată de Pro TV Chișinău, că se poate ajunge la refendum, în cazul în care acest Parlament nu va fi dizolvat. „Dacă nu se poate rezolva problema anticipatelor în Parlament, există cealaltă opțiune - referendum. E adevărat, acest referendum ar prelungi procesul, totuși, nu va fi o amânare de  doi ani. În acești doi ani doar s-ar perpetua corupția, sărăcia și disperarea”, a spus ea.


Maia Sandu a declarat că se va ghida după dorința populației și că nu va mai iniția consultări cu partidele parlamentare pe subiectul unei noi candidaturi la funcția de premier.

„Strategia mea este să se ajungă la anticipate. Nu am de gând să accept un Guvern susținut de corupți, care ar continua să controleze instituțiile statului. Dacă ei nu sunt de acord cu anticipatele, mergem la referendum, și atunci poporul să decidă. Esența democrației asta este. Decizia oamenilor va fi obligatorie și pentru mine și pentru Parlament”, a spus ea.

„Decizie Curții Constituționale ar fi perfectă în condiții de normalitate, noi acum încercăm să deoligarhizăm țara. Care este eficiența acestor consultări, în situația în care vedem o parte din partide complet inconsecvente? Eu voi discuta cu societatea civilă. În pofida acestei decizii a Curții, țara trebuie să meargă la anticipate. Eu nu încalc principiile democrației, eu doar vreau să creez condiții ca cetățenii să decidă”, a adăugat șefa statului.

Maia Sandu a precizat că va așteaptă până pe 23 martie, atunci când se vor împlini trei luni de la demisia Guvernului Chicu. Potrivit Maiei Sandu acesta ar fi termenul-limită de trei luni de la demisia Guvernului, iar dacă până la aceată dată nu este învestit un nou cabinet, acest lucru ar presupune dizolvarea Parlamentului, potrivit unor decizii anterior ale Curții.

Mădălin Necșuțu
26/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii