/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Restricții prelungite și în Grecia: „Epidemiologii noştri au considerat că este necesar să extindem măsurile”

missing
26 februarie 2021, ora 22:58

Guvernul grec a prelungit vineri până la 8 martie restricţiile în vigoare la Atena şi în mai multe regiuni ale ţării, cazurile de infecţie cu coronavirus fiind numeroase, relatează AFP.

„Epidemiologii noştri au considerat că este necesar să extindem măsurile”, a declarat viceministrul Protecţiei civile Nikos Hardalias, exact la un an de la apariţia primului caz de COVID-19 în Grecia.

„Un an mai târziu, încă luptăm (…) Nu ne vom clătina, nu ne vom pierde curajul şi nu vom da înapoi”, a adăugat oficialul grec, vizibil emoţionat, în cadrul unei conferinţe de presă. ”Datorită vaccinurilor, libertatea nu este foarte departe”, a adăugat el.

Potrivit epidemiologului Gikas Magiorkinis, membru al comitetului privind coronavirusul din cadrul Ministerului Sănătăţii, internările în terapie intensivă au crescut cu 12% în această săptămână.

Grecia se află sub restricţii de la începutul lunii noiembrie. Unele restrciţii au fost relaxate cu puţin timp înainte de Crăciun, dar au fost reimpuse în februarie, în mod inegal în funcţie de gravitatea pandemiei în regiuni.

Pandemia a ucis 6.400 de persoane în Grecia, unde au fost înregistrate 188.000 de cazuri. Peste 826.000 de persoane au fost deja vaccinate dintr-o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram