image
Sursa foto: IGSU

Corpul adolescentei din Anenii-Noi care s-ar fi înecat în Nistru, de negăsit; Căutările, efectuate la o adâncime de 12 metri

Scafandrierii IGSU continua lucrările de căutare subacvatică pentru a găsi corpul minorei în vârstă de 12 ani, care s-ar fi înecat în râul Nistru în localitatea Speia, raionul Anenii Noi, acum două zile.

Timp de două zile angajații IGSU au lucrat intens pentru a recupera de sub apă cadavrul minorei, însă fără rezultat. Lucrările de căutare au fost efectuate în apele Nistrului fiind antrenați scafandrierii Direcției regionale căutare salvare nr. 1 din municipiul Chișinău.

Din cauza vizibilității reduse a bazinului acvatic, dar și a condițiilor dificile pe timp de iarnă, salvatorii au fost nevoiți să depună eforturi considerabile pentru realizarea misiunii. Lucrările subacvatice au fost efectuate la adâncimea de 12 metri pe o suprafață de 150.000 de metri pătrați. Acțiunile au fost suspendate pe parcursul nopții, iar începând cu dimineața zilei de astăzi au fost reluate.

Potrivit informației IGSU, minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat pe 23 februarie în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia.

Fata plecase de acasă cu permisiunea mamei pentru a-și face câteva fotografii. La un moment dat ea a înaintat pe gheață și a căzut în apă sub privirile neputinciose ale prietenilor săi. Aceștia au încercat să o salveze, dar fără rezultat. Tot ei au fost cei care au alertat Serviciul 112 despre acest caz.

Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

IGSUIGSU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: