image
Sursa foto: timpul.md

Impozitele achitate de către Alexandru Dodon, fratele fostului președinte, „secret fiscal”; Un deputat s-a adresat la CCM

Deputatul PAS Dumitru Alaiba susține că a sesizat Curtea Constituțională, cerând verificarea constituționalității art. 129, punctul 19 din Codul Fiscal privind conceptul „secret fiscal”, motivând că nu a primit informații privind impozitele plătite de o Întreprindere de Stat.

Sub acoperirea unor legi strâmbe, statul ține în secret prea multă informație de interes public”, a menționatt Alaiba în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a solicitat de la Serviciul Fiscal o informație simplă – cuantumul impozitelor achitate de Alexandru Dodon și de către firmele în care acesta este fondator sau cofondator în perioada anilor 2017-2021, însă nu a primit un răspuns.

Răspunsul Serviciului Fiscal a fost previzibil. Informația nu poate fi prezentată pentru că aceasta constituie secret fiscal. Răspunsul FISC-ului este corect, dar nu este corect față de cetățeni. Asemenea răspunsuri primesc jurnaliștii, societatea civilă sau simplii cetățeni atunci când încearcă să obțină informația la care au tot dreptul”, a punctat Dumitru Alaiba.

Amintim că Alexandru Dodon este partener de afaceri cu Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Federației Ruse. Fiul milionar al controversatului procuror general al Rusiei a preluat 51% din compania „Media Invest Service”, firma care deține posturile Accent TV și „Primul în Moldova”, dar și din cea care gestionează mail.ru și ok.ru în R.Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: