image
Sursa foto: jurnal.md

Regretatul dirijor Andrei Ionaș, condus cu aplauze din România spre ultimul drum; Va fi înmormântat în satul său natal în RM

Cunoscutul dirijor român Andrei Ionaş, originar din Republica Moldova, care s-a stins din viață în noaptea de sâmbătă spre duminică, va fi înmormântat în Republica Moldova.

Născut în Republica Moldova, Andrei Ionaș a locuit în România cea mai mare parte a vieții, unde și-a construit o carieră frumoasă. Acum 25 de ani s-a alăturat Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”, al cărui dirijor a ajuns de curând.

„Când iubirea pentru artă îți curge prin vene, alegi un loc bun pentru a-ți înfige rădăcinile și de a crește profesional. Așa a ales în 1996 Andrei Ionaș să-și părăsească satul natal de dincolo de Prut și să se stabilească în Focșani, fiind un talentat instrumentist al Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”. De curând a devenit dirijorul orchestrei Ansamblului, dând dovadă de profesionalism și ambiție, păstrând vie dragostea pentru folclor. Ave(a)m planuri mari... dar o veste tragică ne-a dat viața peste cap... Bunul nostru coleg ANDREI IONAȘ a încetat din viață, lăsându-ne să cântăm singuri... O vom face, cu greu, dar mereu cu gândul la tine, Bădie Andrei!”, se spune într-un mesaj emoționant al Ansamblului „Țara Vrancei”.

Astăzi, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Focșani, apropiații și colegii de breaslă și-au luat rămas buni cu lacrimi și aplauze de la Andrei Ionaș înainte ca trupul neînsuflețit să fie adus în Republica Moldova.

Andrei Ionaș va fi înmormântat în satul său de baștină - Suruceni, raionul Ialoveni.

jurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: