Crimă terifiantă ce a bulversat Rusia: O tânără omorâtă, ore în șir, în bătaie de fostul iubit. Poliția, apelată de vecini de 7 ori, nu a reacționat

O tânără de 23 ani din Rusia a fost omorâtă în bătaie de către iubitul său. Cazul îngrozitor s-a întâmplat în ianuarie 2020 și a fost făcut public abia în februarie 2021 de către co-fondatoarea rețelei TyNeOdna pentru victimele violenței domestice, scrie Meduza.

Foto: lady.tut.by

Bărbatul a omorât-o timp de 3,5 ore: I-a provocat cel puțin 56 de răni, apoi a strangulat-o

„Fostul iubit, timp de trei ore și jumătate, a ucis-o pe Vera Pehteleva, studentă în anul cinci la Kuzbass State Technical Universitate, în vârstă de 23 de ani. Timp de câteva ore vecinii au chemat Poliția, au implorat-o să vină, dar Poliția nu a venit. Drept urmare, vecinii înșiși au spart ușa de fier cu o rangă, dar era prea târziu. În acest timp, fostul iubit, Vladislav Kanyus, i-a provocat cel puțin 56 de răni corporale Verei: vânătăi, tăieturi, nas rupt și o leziune la cap. Nu a lăsat niciun loc viu pe corpul fetei. A ajuns să o sugrume pe Vera cu cablul de la fierul de călcat”, a povestit pe rețele Aliona Popova.

Poliția, chemată de cel puțin 7 ori, dar fără niciun rezultat

Potrivit lui Popova, care a primit dosarul cauzei de la sora Verei Pehteleva, motivul crimei a fost acela că fata a decis să se despartă de Kanyus. În ziua crimei, Vera Pehteleva a plecat la fostul ei iubit pentru a-și lua lucrurile, iar el nu a lăsat-o niciodată să iasă din apartament. Fata a încercat să scape, dar Kanyus a tras-o de la ușă și a continuat să o bată, a scris Popova. Vecinii lui Kanyus au auzit țipete de femeie. Au chemat Poliția de cel puțin șapte ori, dar nimeni nu a venit la apel. Drept urmare, vecinii înșiși au spart ușa apartamentului lui Kanyus - dar Pehteleva până atunci era deja moartă.

Agresorul ar putea fi condamnat la câțiva ani de închisoare, apoi eliberat condiționat: „Actul de acuzare nu indică faptul că bărbatul „a batjocorit [femeia ucisă] ore în șir”

Kanyus a fost acuzat de crimă și riscă până la 15 ani de închisoare. Popova a atras atenția asupra faptului că bărbatul va fi judecat pur și simplu pentru crimă (partea 105 a articolului 105 din Codul penal al Rusiei) și nu pentru crimă săvârșită cu o cruzime specială (partea 2 a articolului 105 din Codul penal rus), pentru care pedeapsa este susținută cu închisoare pe viață. Acuzațiile nu au fost întărite, în ciuda petițiilor rudelor decedatului. Actul de acuzare nu indică faptul că Kanyus „a batjocorit [femeia ucisă] ore în șir”, a spus Popova. Din această cauză, el poate primi o sentință scurtă și poate fi eliberat condiționat.

Dosar de neglijență la serviciu pentru angajații Poliției care nu au reacționat la apel: „Pot primi o amendă”

Comitetul rus de anchetă a reacționat la postul lui Popova. Departamentul a confirmat că, în legătură cu asasinarea lui Pehteleva, a fost inițiat un dosar de neglijență împotriva a doi ofițeri de poliție. Potrivit Comitetului de investigație, aceștia au primit un semnal că Pehteleva a fost bătută, dar nu a trimis grupul specializat să verifice informațiile. Poliția nu a pledat vinovată, dar ancheta a adunat „dovezi irefutabile” împotriva lor. Angajații în organele poliției riscă până la 120 de mii de ruble amendă sau până la 360 de ore de muncă obligatorie sau până la un an de muncă corecțională sau până la trei luni de arestare. Angajații fost aduși la „responsabilitate disciplinară strictă”, a spus Ministerul de Interne rus.

Popova consideră nedrept faptul că Poliția poate primi doar o amendă relativ mică pentru neglijență.

„Acum statul nostru apără interesele criminalului și ale Poliției. Această atitudine față de violența domestică a devenit deja o normă în Rusia. Statul continuă să privească violența domestică nu ca pe o crimă, ci ca pe o tradiție veche de secole a familiei rusești, în care nu ar trebui să intervină. Drept urmare, statul urmărește totul dinafară și așteaptă ca următorul cadavru să fie ridicat. Acest caz necesită o publicitate larg răspândită. Asasinului nu ar trebui să se aleagă cu o sentință scurtă, iar poliția - cu o amendă.

1 / Sursa:i-don.ru

Stenograma discuțiilor vecinilor cu Poliția

Primul apel, vecin: Bună bună. Ar trebui să chemăm poliția, aici are loc un fel de masacru la vecini. Fata țipă, direct isteric. Nici ușa de acolo nu se deschide. Toți cei care pot deja ciocănesc acolo.

Operator: Apelul a fost redirecționat către Poliție.

Apel nr.2: Pe fundalul apelului, strigătul unei femei: „Aaa, nu, nu, nu, aaaaaa”.

Vecin: Domnișoară, auziți cum țipă tânăra de după ușă?

Operator: Și eu ce trebuie să fac?

Vecin: Unde-i Poliția *******?

Operator: Dumneavoastră de ce vorbiți așa?

Vecin: Cum pot deschide ușa? ***** [La naiba] o va ucide acolo azi!

Operator: Poliția va veni. Nu este nevoie să înjurați!

Ultimul apel:

Vecin: Am sunat la Poliție acum o oră și jumătate. Așa cum nu a sosit nimeni, am deschis ușa singuri, fata este deja moartă. Care sunt următorii noștri pași?

Operator: Stați pe linie, vă direcționez la Poliție, și vă voi transmite și ambulanțe.

Cazul Kanyus a fost trimis în instanță în noiembrie 2020, dar până acum toate audierile asupra acestuia au fost amânate din cauza absenței inculpatului (din cauza bolii) sau a martorilor. Pe 26 februarie ar trebui să înceapă procesul de judecată în cazul polițiștilor care nu au reacționat la apel.


Pub