Armata Națională a oferit 50 de paturi Centrului Covid-19, la solicitarea Ministerului Sănătății

În contextul situaţiei epidemiologice din țară, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Armata Naţională a transmis Centrului Covid-19 Chișinău 50 de paturi din dotare. Mobilierul a fost transportat și amenajat aseară la Moldexpo, de către un grup de militari din cadrul Batalionului cu Destinaţie Specială “Fulger”.

Foto: UNIMEDIA

În acelaşi timp, în Armata Naţională au fost intensificate măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei, prin creşterea numărului de verificări a stării epidemiologice în unităţile militare şi gradului de respectare a regulilor şi restricţiilor impuse de autorităţi în acest sens.

Potrivit ministrului Gaiciuc, efectivul de militari şi angajaţi civili este asigurat cu toate materialele de protecţie sanitară necesare, printre care măşti şi soluţii dezinfectante.

De la începutul pandemiei, Armata Naţională a mai contribuit cu alte circa 140 de paturi, dintre care 34 – medicale şi a participat la amenajarea Instituției Medico-Sanitare Publice Centrul Covid-19 Chișinău, în sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.


Pub