Reacția ANP la perchezițiile de la penitenciarul 15

Administrația Națională a Penitenciarelor a venit cu câteva precizări în urma perchezițiilor efectuate ieri, 24 februarie, la penitenciarul nr.15. Aceștia susțin că incidente în timpul acțiunilor nu au fost înregistrate, iar cu referire la telefoanele, alcoolul și alte obiecte confiscate de polițiști, administrația spune că „din cauza vulnerabilității edificiilor de pază, zonei de așezare, numărului redus de angajați, a factorului uman există riscul pătrunderii acestora prin diverse metode”.

Foto: politia.md

ANP mai spune că desfășoară permanent percheziții, activități speciale de investigaţii, acțiuni de prevenire a introducerii obiectelor și substanțelor interzise, operațiuni de descoperire/curmare a infracţiunilor ce s-au pregătit/săvârşit în penitenciar.

În anul 2020, doar în Penitenciarul nr.15-Cricova au fost desfășurate 733 de percheziții, iar în total în sistemul administrației penitenciare au fost efectuate 10570, care s-au soldat cu ridicări a diverselor obiecte și substanțe interzise.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) „regretă prejudiciul de imagine și nu tolerează eventualele implicări ale angajaților în activități neregulamentare, motiv pentru care suntem disponibili pentru acordarea suportului necesar pentru elucidarea tuturor circumstanțelor”.

Șeful Penitenciarul nr. 15 – Cricova a fost reținut, iar alți 13 deținuți condamnați au fost transferați, în urma perchezițiilor efectuate ieri de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu angajați ai DDS „Pantera” a ANP, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și ai BPDS „Fulger” a IGP al MAI. Oamenii legii au ridicat și un număr impunător de obiecte interzise, precum telefoane, alcool, cartele ș.a


Pub