Mandatul de arest pe numele lui Serghei Demcenco, prelungit cu încă 15 zile

Mandatul de arest pe numele lui Serghei Demcenco a fost prelungit cu încă 15 zile. Curtea de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor PCCOCS și a modificat arestul preventiv pentru 15 zile în privința adjunctului de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.

Foto: agora.md

Directorul adjunct al ANP este învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal, iar miercuri în legătură cu acest dosar au avut loc percheziții ample în Penitenciarul nr. 15 - Cricova.

PCCOCS a confirmat că pe, 15 februarie 2020, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reținut preventiv pentru 72 de ore, pe unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penienciarelor (ANP), reținut în legătura cu schema de escrocherii ce ține de însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor a depus recurs la Curtea de Apel prin care solicită anularea încheierii Judecătoriei Chișinău cu privire la arestarea preventivă. Demcenco susține că pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare aduse de procuror şi califică acest dosar „drept o răfuială pusă la cale de unele persoane rău-intenţionate, care au activat inclusiv în sistemul penitenciar”. „Demcenco a devenit incomod din momentul din care ANP a întreprins acţiuni legale care au avut scopul de a curma ilegalităţile în care erau implicaţi unii din aceşti „denunţători”, susține avocatul lui Demcenco.


Pub