Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ O nouă licitație pentru…

DOC O nouă licitație pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț ambulant în Chișinău va avea loc vineri. Care sunt locațiile

Foto: Chisinau.md

Primăria municipiului Chișinău informează că vineri, 26 februarie, la ora 10:00, în sala de ședințe a Preturii sectorului Buiucani se va desfășura Licitația deschisă nr. 4 pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău.

Potrivit Primăriei, la concurs sunt expuse 20 de locații pentru unități de comerț ambulant stradal, amplasate pe străzi și în scuaruri, în preajma zonelor verzi și a lacurilor.

str. Valea Trandafirilor (Lacul 3), str. Alba Iulia, colț cu str. Liviu Deleanu, Pădurea – Parc Butoiaș, str. Nicolae H. Costin, colț cu Onisifor Ghibu și teleferic, str. Ion Creangă, colț cu str. Doina și Ion Aldea Teodorovici, Parcul „Valea Morilor”, str. Alexandrescu, în afara parcului, strada Armenească, intersecție cu str. Veronica Micle, strada Ismail, 45, strada Ismail, 84, str. Nicolae Testemițanu, 30, str. Petru Zadnipru, 2 (scuar), bd. Mircea cel Bătrân, 29 (scuar), str. Nicolae Dimo (Parcul „Şipca”), str. Alexandr Puşkin colţ cu str. Piaţa Veche, str. Sfântul Andrei (scuar), bd. Renaşterii Naţionale colţ cu str-la 2, Pietrăriei, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, 57, str. George Coşbuc, 5a, str. Kiev, 4.

Prețul inițial pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț variază de la 157,5 mii lei până la 483 mii lei.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Organizatorul licitației este Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova.

Potrivit Primăriei, la primele 3 licitații deschise pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău au fost adjudecate 39 loturi în valoare totală de cca 77,8 milioane lei. 

Pe 2 decembrie 2020 a avut loc prima licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului Chișinău. Aceasta s-a încheiat cu vânzarea a 11 locuri speciale pentru o sumă totală de 20 milioane 205 mii lei.

În total au fost scoase 15 loturi la prima licitație care se aflau în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe str. Ion Creangă (Parcul Dendrariu), în Pădurea-Parc „Butoiaș”, în Parcul „Sarmizegetusa” și pe str. Valea Crucii (Grădina Zoologică).

În cadrul licitației, au fost vândute 3 loturi din centrul capitalei. Lotul 2 a fost vândut cu 1 505 mii de lei companiei Unicafe SRL. Ziarul de Gardă a scris anterior că această companie gestionează gheretele Cofee Time din capitală, iar beneficiarul final al afacerii ar fi Lucian Chirtoacă, fratele fostului primar al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Lotul 3 care se află în scuarul catedralei a fost adjudecat de Old Season Cafe cu 1281 mii de lei.

Pe 9 decembrie 2020 a avut loc a doua licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului Chișinău. În cadrul licitației, au fost adjudecate 13 locuri, în valoare totală de 31,8 milioane de lei, din cele 15 expuse la concurs.

La concurs au fost expuse 15 locații pentru unități de comerț ambulant stradal, amplasate în parcurile şi scuarurile din sectoarele capitalei. Este vorba despre zonele: Parcul din str. Melestiu; Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica; Scuarul din str. Petru Zadnipru; Aleea din bd. Mircea cel Bătrîn sectorul Ciocana; Parcul „Mezon” sectorul Rîșcani.

Potrivit lui Ceban, 2 loturi din cele 15 propuse inițial pentru concurs, pentru care au fost depuse câte o singură ofertă, au fost excluse de către Comisia pentru licitații şi vor fi expuse la următoarea licitație, care se va desfăşura pe 15 ianuarie 2021.

Totodată, un loc de aplasare a unei gherete a fost licitat vineri, 22 ianuarie, în cadrul celei de-a treia licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului Chișinău, la un preț record.

Este vorba despre lotul sub numărul 12 scos astăzi la vânzare la licitația cu strigare. Astfel, pentru locul de amplasare a unei gherete de 12 metri pătrați, situat pe strada Miron Costin din sectorul Râșcani al Capitalei, lângă Complexul memorial „Feciorilor Patriei-Sfânta Amintire, firma câștigătoare va trebui să plătească 5 733 000 de lei.