/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Va fi suplinit numărul de paturi și secții pentru pacienții cu Covid-19

missing
25 februarie 2021, ora 23:08

De la o zi la alta, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 crește alarmant de repede. Astăzi, au fost înregistrate 1736 de îmbolnăviri, fiind al doilea vârf de la debutul pandemiei în Republica Moldova. Din cazurile raportate astăzi, peste o mie sunt din capitală. Noi îmbolnăviri înseamnă și o criză a numărului de paturi disponibile. În aceste condiții, autoritățile au decis să deschidă secții noi, în cel puțin cinci spitale. Și la Centrul amenajat la Moldexpo va fi inaugurat un pavilion nou. Astăzi, acolo a fost aglomerație de ambulanțe.

Autoritățile trag un semnal de alarmă. Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a crescut dramatic, în ultimele săptămâni. Amintim că, doar ieri, au fost confirmate peste 1600 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Prin urmare, a reapărut problema lipsei paturilor în instituțiile medicale strategice. Astăzi, la unele centre, unde sunt aduși pacienții suspecți la COVID-19, ambulanțele veneau și plecau una după alta, la interval de nici 10 minute.

Aflată la fața locului, echipa nostră a surprins cum ambulanțele stăteau în rând, pentru a fi preluați pacienții suspecți de infectare cu COVID-19. Porivit reprezentanților de la Centrul COVID Moldexpo, deocamdată nu este necesară deschiderea unei noi secții, însă, în cazul în care numărul de pacienți va crește, acest lucru va fi necesar.

Despre centrul COVID de la Moldexpo, a vorbit astăzi și edilul capitalei, Ion Ceban. Acesta a menționat, într-o postare pe facebook, că în curând, aici va fi activat al treilea pavilion, cu 80 de paturi, unde vor fi triați pacienții suspectți la COVID–19, iar celelalte 2 pavilioane, care deja sunt funcționale, vor fi transformate în spații de staționare, unde vor fi tratați
bolnavii, care au fost deja confirmatți pozitiv.

Astfel, în total, la Centrul „COVID Chișinău” de la Moldexpo, vor fi 420 de paturi pentru pacienți, acesta devenind punctul strategic cu cea mai mare capacitate de spitalizare din republică .La
fel, primarul muncipiului a mai scris că, de astăzi, secția Covid din cadrul Spitalului „Sfânta Treime” va fi suplinit cu 30 de paturi. Astfel, în total, capacitatea acestei instituții medicale municipale va fi de 300 de paturi destinate pentru pacienții infectați cu noul tip de coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram